Visie en werkwijze

“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

Onze visie

Wij inspireren mensen binnen organisaties om betekenisvol werk te doen en werkgeluk te mogen ervaren. Onze werkomgeving heeft namelijk veel impact op zowel ons leven als de doelen en successen die je met elkaar kunt bereiken. De impact die wij nastreven is dat iedereen vanuit zijn eigen essentie zijn of haar werkplek een stukje mooier maakt, doet wat bij je past en waar je plezier in hebt. Een organisatie draait namelijk verreweg het best als je een omgeving creëert waar mensen graag willen zijn, zich veilig voelen, alles kunnen zeggen en het gevoel hebben dat ze er bij horen. Een omgeving waar ze uitgedaagd worden om talenten en ambities te ontwikkelen, te groeien als persoon, gevoel van waarde ervaren en een maatschappelijke bijdrage uit hun rol halen.

Mensen nemen onverhoopt te weinig tijd om soms even stil te staan, om te kijken waar ze überhaupt mee bezig zijn en of ze nog aan de goede dingen werken. Bewustwording van deze onderlinge verbondenheid geeft ons de mogelijkheid om daar beter mee om te gaan. Veel mensen hebben namelijk last van die invloeden en effecten zonder dat ze dit door hebben. Vaak zijn mensen zelf de oorzaak van de problemen die spelen in de werkomgeving. Het is belangrijk dat de werkplek een positief effect heeft op mensen en dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan dat positieve effect. Binnen een organisatie ben je niet alleen aan het werk, door elkaar aan te vullen op competenties, samen te bouwen en iets voor elkaar over te hebben ontstaat er ruimte om te leren, vertrouwen en kracht.

Onze werkwijze

“Als je de essentie van je problemen weet te vinden, kun je werken aan de juiste oplossingen.”

Wij bieden een effectief proces om tot oplossingen te komen, geen symptoombestrijding maar échte oplossingen waar je succes mee kunt boeken. Niet door modellen of methodes uit boeken voor te schotelen, maar door te inspireren, prikkelen en motiveren. Onze expertise en ervaring zit in het boven halen van de pijnpunten, de essentie van het probleem en het kunnen identificeren van die punten die de belangrijkste bijdrage leveren aan het succes van de organisatie doelstelling. We zijn in staat om snel te zien of men doet wat in essentie ook de bedoeling is en waar dat aan ligt.

We starten met het vergaren van informatie om vervolgens een diagnose te stellen. We maken inzichtelijk of de samenwerking binnen een organisatie optimaal is en als systeem functioneert. Vervolgens gaan we samen op zoek naar succesvolle interactiepatronen, elk probleem is namelijk terug te herleiden naar een persoonlijk- of probleem binnen het team. Samen stellen we een plan van aanpak op waarin de waarden en missie visie bepaald worden.  Wielmoed begeleidt deze volledige implementatie.

Wij creëren een optimale omgeving waar men zelf bewust wordt van het probleem, vervolgens creëren we een proces waarin zij er zelf achter komen wat de oplossing is. Men ziet dat er aan de juiste knoppen wordt gedraaid en krijgt vertrouwen, wat zorgt voor geloof, nieuwe energie en motivatie om mee te willen doen. Samen er voor zorgen dat de strategie en het resultaat gedragen wordt door iedereen en een sfeer creëren waarin mensen op elkaar en zichzelf durven vertrouwen.  

Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. We denken graag met je mee.